Бизнесменът от Кубрат Димитър Димитров отнесе 30 000 лева заради това, че си спестил внасяне на данъци в държавната хазна в размер на 25 145.01 лева. Така той и осъдената фирма „Котремур - Баущурц - Хоул“ ЕООД, която е негова собственост, са се обогатили неправомерно. Това решиха русенските административни магистрати, но наложената санкция може да се обжалва пред Върховния административен съд.
Фирмата, която е наследник на „Полистрой“ ЕООД - Русе, се занимава със строителство, ремонт и изготвяне на документация и книжа за строителни дейности. Бизнесменът има и друга фирма с подобно наименование - ЕТ „Полистрой-Димитър Димитров-Русе“. За двете дружества с близки имена мъжът е осъден за укриване на данъци в особено големи размери. През периода май 2001 година до август 2005-а бизнесменът е спестил плащането на 31 данъка за общо 83 430.48 лева. Тогава той е наказан с три години условно и пет години изпитателен срок, както и глоба в размер на 6000 лева. Присъдата не е обжалвана и влязла в сила през септември 2012 година.
С престъпленията си към държавната хазна всъщност Димитров е осуетил установяването на реално дължимите от „Полистрой“ ЕООД данъчни задължения, които съгласно влязлата в сила присъда са в размер на 25 145.01 лв. Тази сума всъщност е публично държавно вземане, което дружеството не е заплатило и с която според закона имуществото на фирмата би било намалено. Невнасянето й  е имуществена облага. Подобни скатавания се наказват с глоба до 1 милион лева, но съдът прецени, че 30 000 лева са справедливо наказание. За обезпечаването й вече е наложен запор върху колите и недвижими имоти на „Котремур - Баущурц - Хоул“ ЕООД.