Най-добрият български тенисист Григор Димитров е на прага на ново историческо постижение. Вчера, на рождения си ден, той записа победа над Томи Хаас, класира се за пръв път на полуфинал на турнир от сериите "Мастърс" и си осигури 12-о място в световната ранглиста. Днес от 21:00 часа "Прайм тайм", както наричат често българина, ще се изправи срещу Рафаел Надал в битка за място на финала в Рим. Срещата ще бъде следена на живо с картина в БЛИЦ.

Предпоставките за успех на Гришо не са никак малко, макар да се изправя срещу номер 1 в света, макар да играе на клей срещу Краля на клея. Макар дори това, че от четири мача има четири загуби срещу испанеца... Просто сега е моментът на Григор.

Българинът се намира във върхова форма, показа характер обръщайки Васлен и Бердих, показа сила срещу огромния хърватин Иво Карлович,а освен това показа и няколко феноменални удара в Рим, които му отредиха всекидневно място в "Удар на деня" и в устата на всички любители на тениса.

Срещу Гришо излиза човек, който няма нужда от представяне. Номер 1 в света, Краля на клея, спечелил 63 титли в кариерата си... Рафаел Надал обаче показва един спад във формата, от който трябва да се възползва Григор. Испанецът преодоля с мъка Жил Симон в първия си мач тук, като загуби един сет от французина. Последва среща с Михаил Южни, в която на испанеца му се наложи да направи обрат, след като отстъпи в първия сет с 6:7.

Надал претърпя истинско крушение в началото на мача си с Анди Мъри, като загуби първата част с 1:6.

"Свиквайте да гледате как се мъча на корта", призова дори самият Рафа.

До момента Надал и Григор Димитров имат 4 срещи. Всичките са спечелени от испанеца, като в тях Гришо неизменно е печелил поне сет. Последната им среща бе на "Аустрелиън Оупън", където хасковлията взе първия сет, но загуби следващите три и отстъпи победата.
При победа днес Гришо ще се изкачи до номер 11 в света, а успех и на финала в Рим ще му донесе така жадуваното място в Топ 10.

Така, че ... кога, ако не сега и кой, ако не Григор Димитров?