"Сега мислим за мача с Италия, а после ще мислим за Малта, Армения и Чехия, но ако спечелим три мача, това ни осигурява бараж", обяви националният селекционер Любослав Пенев на днешната си пресконференция.

Пенев говори пред медиите, ден преди заминаването на "лъвовете" за Палермо, където ще се играе квалификацията с Италия в петък. "В никакъв случай не трябва да подценяваме тези, които ще дойдат като нови футболисти за националния отбор на Италия. Италианският треньор има много по-голям избор от нас. Това, че един футболист излиза, а друг влиза, в никакъв случай не трябва да ни предразполага към отпускане. Италия продължава да бъде фаворит в този мач и в нашата група, така че трябва да се отнесем изключително сериозно към мача, който ни предстои", коментира треньорът на националите.

"Отборът тренира добре, футболистите са в много добро състояние. Някои не играят, други играят повече. Станислав Манолев не игра много мачове в клубния си отбор миналата година, но игра много силно за националния отбор. Аз съм доста внимателен и наблюдавам те как се справят по време на тренировъчния процес. В момента няма 11, които са готови да започнат, но това ще стане след утрешната тренировка", допълни Пенев.

"Искаме да продължим линията на добро представяне, гоним плейоф. Трябва да излезем с едно високо самочувствие, зад което има покритие и резултати. Момчетата трябва да бъдат абсолютно спокойни. Ако нашият отбор е максимално концентриран, играе на 100 процента от възможностите си и изпълнява максимално добре тактическите указания, ние сме изключително силен отбор. Но ако слезем малко под това ниво, ние ставаме един обикновен отбор", сподели националният селекционер.

"Сега мислим за мача с Италия, а после ще мислим за Малта, Армения и Чехия, но ако спечелим три мача, това ни осигурява бараж. Футболистите знаят, че ни очакват изключително трудни мачове", каза още той.