Собственикът на „Хоби Кар“ Пламен Панталеев е душата и моторът на автомобилните състезания в Русе през последните години. По тази причина го потърсихме за повече разяснения.

- Г-н Панталеев, сигурно ли е, че стартът отпада?
- За съжаление е така.
- Не можеше ли да се направи нещо?
- Общината няма възможност да сложи сега такава мантинела по правата. Срещнах се с кмета Пламен Стоилов, който държеше да видим какви резерви могат да се намерят и състезанието да се проведе. Човекът искаше да помогне, но времето наистина ни подпира страшно много.
- Заради изискването да се обезопасят стълбовете с  гуми ли?
- Ами и заради това. Направих изчисления и се оказа, че ще се необходими 4500 гуми! Представяте ли си какво означава това - ако монтажът им с болтове започне сега, всичко ще приключи към септември. А кой ще прави демонтажът? Кой ще складира тези гуми, тъй като те са специфичен и опасен отпадък?
- Какво може да се направи тогава?
- Подготовката за състезанието в Русе през следващата година трябва да започне още през септември. Освен това Общината, надявам се, ще направи така, че да задели средства за старта през 2015 година. В интерес на истината срещнах пълно разбиране от кмета Стоилов.
- Какво да очакват русенските фенове на моторните спортове?
- Няма да останем без състезание и тази година. Казвам го за първи път пред „Утро“ - ще се опитаме да организираме през септември кръг от шампионата на известния турски пилот Вулкан Ашик. Става дума за старт на малки автомобили с тегло до 550 килограма. Конските сили през тях са до 115. Този старт се провежда на по-малко трасе, като изискването е основната права да е с дължина до 300 метра. Тези миниавтомобили ще бъдат пилотирани от българи. Уверявам ви, че става дума за изключително атрактивно състезание.