Във вторник представителството на „Фолксваген“ за Русе и региона „Хоби Кар“ официално откри нова услуга - продажба на употребявани автомобили под марката Das WeltAuto. По този повод разговаряме с управителя на дилърството Пламен Панталеев.

- „Употребявани автомобили. Гарантирано добри“. Това е рекламният девиз на Das WeltAuto, какво стои зад него?
- Употребяваните автомобили, които вече предлагаме на нашите клиенти, са преминали през няколко етапа на подбор и проверка от нашите търговци и сервиз. Изкупуваме автомобилите от наши клиенти или такива на друго дилърство, което гарантира сервизната история и поддръжката на автомобила през целия му живот. Преди обявяването му за продажба всеки автомобил преминава и преглед в нашия сервиз. „Das WeltAuto“ е бранд на „Фолксваген“, който регулира целия процес по продажба на употребявани автомобили. Тук е моментът да отбележа, че и самият процес на продажба е организиран с грижа към клиента. Всеки наш клиент е посрещан от търговец на автомобили, който може да помогне при избора на автомобил с експертизата си, клиентът има възможност за лизинговане на автомобила, купува автомобила с фактура, ДДС и гаранция и може да използва сервиза на „Хоби Кар“ при бъдещата поддръжка на автомобила си.
- От къде идват употребяваните автомобили?
- Работим с изградена мрежа от „Фолксваген“ дилърства в цяла Европа, както и с Фолксваген Банк, което ни позволява да предложим употребявани автомобили, които изкупуваме както от наши клиенти, така и от Европа. Имам възможност да предлагаме на нашите клиенти автомобили, които са били на оперативен лизинг на големи компании в цяла Европа, което гарантира добрата поддръжка на автомобилите.
- Какъв избор имат купувачите?
- Поддържаме постоянен склад от употребявани автомобили при нас, но можем да предложим също и автомобили, които наши клиенти искат да продадат. Нашите търговци са готови да обсъдят автомобила, от който има нужда купувача, и да се свържат с него, когато се появи такъв на пазара.
- Какви са предимствата при такава покупка?
- Предимствата са много. Сред тях са гаранцията за история и произход на автомобилите, лесната покупка с помощта на нашите търговци. Да не забравяме също, че автомобилите са с ДДС и лизинг, което улеснява много избора на автомобил и е огромно удобство за купувачите.
- Има ли недостатъци?
- Трудният избор от толкова много автомобили може би - в кръга на шегата. Не знам, мисля че с нашия екип работихме много, за да премахнем проблемите, с които купувачите се сблъскват при покупка на употребяван автомобил.
- Ако клиент от Русе хареса предлагана примерно в София кола, ангажирате ли се с доставката й на място?
- Работим добре с цялата мрежа на Das WeltAuto в цялата страна. Конкретиката по всяка сделка сме готови да обсъдим с всеки клиент.
- Каква е гаранцията, че посоченият пробег и техническо състояние са действителни?
- Автомобилите, които предлагаме, са с пълна сервизна история, което гарантира пробега и техническото им състояние.
- Каква гаранция ползват самите автомобили?
- Това зависи от конкретния автомобил и няма да мога да отговоря общо. Автомобили, които все още имат фабрична гаранция към момента на продаването им, се продават с тази гаранция. За автомобили, за които фабричната гаранция е изтекла, ние изготвихме специален план, който дава гаранция на продаваните автомобили.
- Има ли възможност за тест на харесания автомобил и какво включва това шофиране?
- В повечето случаи може да се направи тестово шофиране. Вярваме, че това е важен момент, с който клиентът има възможността да усети директно автомобила, който е харесал. Нашите търговци са готови да покажат и да тестват с вас всеки автомобил.
- Предлагате ли изкупуване на досегашния автомобил на клиента?
- Изкупуването на автомобили е гъвкав процес, който е различен за всяка една сделка. За някои хора това е важно, за други не. Практиката е да изкупуваме автомобил на клиент, който закупува нов автомобил, това е и основният начин, по който набавяме автомобили за Das WeltAuto.
- Има ли особености при финансирането на покупка на употребяван автомобил?
- С нашите партньори намерихме начин, по който финансирането на употребяваните ни автомобили е лесен и бърз. Различната възраст на автомобила предполага различен срок на лизинговане, като повече автомобили могат да бъдат лизинговани до 5 г, което е и най-разпространеният срок за лизинговане и на новите автомобили.
- Предлагате ли някакви предимства за клиентите при сервизното обслужване на употребяваните автомобили?
- Сервизът ни има специална сервизна програма за сервизиране на автомобили над 4- годишна възраст. Програмата се нарича Сервиз 4+ и предлага до 52% ценово предимство при обслужване. Важно е да отбележим, че Сервиз 4+ се предлага на клиенти закупили автомобил от нас, но и на всички клиенти с автомобил „Фолксваген“ или „Ауди“ на възраст над 4 години. Нека не забравяме, че сервизирането и поддръжката на автомобила запазва неговата стойност на вторичния пазар или по друг начин казано автомобил, поддържан в оторизиран сервиз, се продава по-бързо и на по-висока цена. Разбираме, че това е важно, и затова предлагаме достъпен вариант за поддръжка на автомобилите на нашите клиенти, които да получат качествено обслужване на достъпна цена. Цялата програма Сервиз 4+ е разработена директно от завода и подкрепена от него. Все пак „Фолксваген“ е марката, която се движи най-дълго време и автомобилите имат най-дълъг живот.