Назначеният за временен управител на Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания д-р Светослав Дачев е бил единствен кандидат на конкурса за титуляр на поста и го е спечелил безапелационно.
„Д-р Дачев се представи на много високо ниво, беше много добре подготвен“, коментира за „Утро“ председателят на петчленната комисия на конкурса Нели Миткова и посочи, че известният русенски лекар е получил оценка 5.68 по шестобалната система.
Предстои общинските съветници да определят размера на възнаграждението му. Затова във внесеното в ОбС предложение за назначаването му все още няма посочена цифра.
„Заплатата може да е между 280 и 400% от средната в болничното заведение, като ние се надяваме съветниците да се обединят около по-високия процент“, коментира Миткова. Тя допълни, че д-р Дачев е представил инвестиционна програма, която включва работа по проекти с европейско финансиране, намаляване на разходите и оптимизиране на персонала.
Специалистът по детски белодробни болести д-р Дачев пое временно управлението на Тубдиспансера в началото на юни след смъртта на неговия дългогодишен управител д-р Димитър Граматиков. Заради добрите резултати през годините болничното заведение вече носи името на д-р Граматиков.