Началникът на група в Икономическа полиция Георги Великов е новият директор на Областната дирекция на МВР. 47-годишният строителен инженер по образование смени досегашния шеф Светослав Първанов, който в четвъртък изненадващо подаде заявление за напускане на системата.
Заповедта за встъпване в длъжност на Георги Великов, подписана от вътрешния министър Цветлин Йовчев, му бе връчена вчера в Русе от зам.-директора на Главна дирекция „Охранителна полиция“ към МВР Милчо Енев. Назначаването на новия шеф за пръв път премина при пълно затъмнение и на излизане Енев, Великов и Първанов минаха през служебния вход, за да избегнат чакащите за изявления пред сградата на МВР журналисти. В такива случаи досега новият директор винаги е представян пред медиите и респективно пред обществеността на специална пресконференция.    
Георги Великов има 22 години стаж в МВР.
През 1991 година е постъпил в тиловата полицейска част и е отговарял за строежите на тогавашната Регионална дирекция на вътрешните работи.
Три години по-късно е прехвърлен в Икономическа полиция.
Впоследствие се издига до началник на група, като същевременно изпълнява функцията и на зам.-началник на сектор „Икономическа полиция“ към ОДМВР. Семеен е с две деца, съпругата му Здравка Великова е шеф на дирекция в Общината.