Севиля победи Бенфика след продължения и дузпи и спечели Лига Европа за трети път в историята си.

Мачът, играл се на стадиона на Ювентус в Торино, премина под диктовката на Бенфика. "Орлите" от Лисабон поеха инициативата още в средата на първото полувреме, но така и не успяха да превземат вратата на Облак. В завършващата фаза с пропуски се "отличиха" Гайтан, Родриго и Макси Перейра.

През втората част превъзходството на Бенфика бе още по-изразено. Почти стопроцентово голови възможности имаха Лима и Родриго, но те или бяха проиграни, или вратарят Облак бе на висота. В 60-ата минута топката срещна ръката на бранител на Севиля в наказателното поле, но свирката на рефера Феликс Брах остана безмълвна.

Въпреки доминацията на португалците редовното време завърши без голове - 0:0. Двата тима изиграха продълженията предпазливо, с повече мисъл да не допуснат гол, като положенията тук бяха за Севиля. Те обаче бяха пропилени от Баха и Гамейро. Последва лотарията на дузпите, в която Фортуна се усмихна на испанците, които победиха с 4:2.

Така Севиля спечели Лига Европа /бивша Купа на УЕФА/ за трети път в историята си, изравнявайки се с Ювентус, Интер и Ливърпул. Бенфика пък загуби 8-и пореден финал в евротурнирите. В началото на 60-те години португалците печелят два пъти поред Купата на УЕФА, след което записват 5 загубени финала в турнира и още 3 в Шампионската лига.