Фирми от сферата на машиностроенето ще участват за първи път в поредното издание на традиционното изложение за селскостопанска и автомобилна техника в Русенски университет. Официалното откриване на форума е 10 часа днес пред „Канев Център“.
16-то издание на традиционното Русенско изложение на университета затвърждава широкия му технически профил. Посетителите ще могат да видят също нови модели автомобили, целия спектър на обработващата техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, електронна, комуникационна и IT техника и др. технически стоки и услуги.
Аграрната техника ще бъде разположена в двора на университета. Автомобилите ще се разположат на терена до „Канев Център“, електронната техника ще бъде представена във фоайето на Ректората, а машиностроителната - в халето на Учебно-производствения завод, където ще бъдат учебните демонстрации със студенти на Машинно-технологичния факултет.
В дните на изложението всички инженерни факултети организират редица инициативи с партньорите си от бизнеса в полза на студентите и докторантите.
На 15 май Аграрно-индустриалният факултет тържествено ще отпразнува 60-ия си рожден ден. Програмата днес включва и докторантски семинар по политически науки със специалното участие на Таня Михайлова, директор на Дипломатическия институт към МВнР и д-р Алекс Алексиев, научен сътрудник в Хъдсън Институт по дипломация, който беше отстранен от ЦИК със спорни мотиви от надпреварата за Европарламента, в която Алексиев бе независим кандидат.