- Г-н Тодоров, каква беше конкуренцията в Дубай?
- Изключителна! Над 1000 плувци от 62 държави взеха участие в това първенство. Само състезателите на 50 метра бътерфлай бяха 88. На този фон представянето на Михаел бе много, много добро. При това той бе с година по-малък от съперниците си.
- Какво трябва да говори на широката публика постижението му от 24,79 секунди?
- Първо, с този резултат той покри норматив „А“ за участие на Младежките олимпийски игри догодина в Китай. Това постижение отговаря също за норматив „Б“ за световно първенство за мъже. А държавният му рекорд за младежи е само на 11 стотни от най-доброто българско постижение на Георги Палазов при мъжете. С резултата от Дубай Мишо щеше да се класира шести на европейското първенство в Познан, където се представи по-слабо. Да не забравяме обаче, че търсехме върховата му форма за световния шампионат.
- Какво му предстои сега?
- След кратка почивка ще започне подготовка за участие на турнир в Солун. Там ще се опита да покрие норматив за Младежките олимпийски игри и на 100 метра бътерфлай. Догодина го чака и младежко европейско първенство, където, дай боже, вече може да спечели и медал. Въобще, чака ни много работа. Тук искам да благодаря на дългогодишния клубен спонсор Богомил Димитров. Добрите резултати на Михаел са и негова заслуга, защото постоянно ни помага в подготовката, организацията на лагерите и участията в състезания.