Пет години затвор и 14 000 лева обезщетение. Това е наказанието на боксьора и бивш възпитаник на Спортното училище М.М. заради това, че вилнял и млатил компания пред дискотека. А две от жертвите на боксьорските му умения дори били пратени в „Пирогов“. Присъдата е на първа инстанция.
Драматичната сцена се разиграла в малките часове на 14 срещу 15 януари миналата година пред популярен нощен фолк-клуб. Осъжданият неведнъж побойник пиел уиски със сина си и още двама приятели. Компания, която се била настанила точно срещу тях, обаче натрупала черни точки. Причината била, че докато един от мъжете танцувал, закачил с ръка купонджия от боксьорската групичка. Започнали блъсканици и удари в стомаха, а за разтърването на юмручната разправия се включили и охранители на заведението. Това само подпалило искрата и вместо да бъде потушен, пожарът тепърва щял да се разраства. Отупаната компания тръгнала да се прибира, но я последвала и бойната дружинка. Започнали заплахи, че ще бъдат набити, въпреки че нападнатите обяснявали, че не искат да си създават проблеми и затова се прибират. Така боксьорът М.М. и приятелите му започнали с ръце и крака да налагат седемте дразнители. Докато демонстрирал яростни боксьорски техники и сипел кървави удари върху когото му падне, М.М. получил подкрепа. Два джипа спрели пред дискотеката и въоръжени с палки започнали да удрят част от компанията. Реакцията на неволна свидетелка, която позвънила в полицията, успяла да прекрати сбиването. Най-тежко пострадали две момчета, които били изпратени в „Пирогов“, къдато им  направили сложни операции.
Заради сериозните наранявания, в резултат на които жестоко пребитите М.Й. и Т.Д. дори не можели да се хранят известно време, магистратите присъдиха на всеки от тях по 7000 лева обезщетение, което боксьорът трябва да им изплати. Освен това побойникът ще трябва да покрие и над 2000 лева за такси и разноски по делото.