Замъкът на Дракула се продава, но има една малка уловка. Дракула никога не е живял там (или поне историческият му прототип), предава Huffington post.

Нещо друго, което трябва да имате предвид е, че ще трябва да направите малко ремонт. Замъкът плаче за нова баня!

Замъкът "Бран" е разположен на хълм в Румъния. Той се свързва с образа на граф Дракула, защото се доближава най-много до описанието на замъка от романа на Брам Стоукър - "Дракула". Самият Стоукър никога не е посещавал това място, но се смята, че е прочел за него и се е вдъхновил от него, когато е писал своя роман.

Нещо, което се знае, е че образа на въображаемия граф Дракула се свързва със садистичния владетел Влад Цепеш.Той управлявал през XV век, но никога не е живял в "Бран". За сметка на това документи сочат, че той е прекарал в него 2 месеца, хванат в плен като затворник.

Ако проявявате интерес към огромното имение, ще ви се наложи да поизпразните банковата си сметка. От брокерската къща не споменават точна цена, но 57-те стаи, разположени на 22 акра земя са били на пазара в последните няколко години, през които инвеститорите са се надявали да вземат близо 135 милиона долара.

"Ако някой дойде с разумна оферта, ще проучим кой е, какво предлага и тогава ще обмислим дали да има сделка", казват брокерите.