Японски дизайнер изработи дрехи, които ще ни напомнят да се връщаме в света на реалността и да помним, че имаме нужда от почивка от технологиите. Все по-често в ежедневието си виждаме хора, които са забили поглед в технологиите и дори в заведенията с приятели отново са втренчени в мобилните си устройства.

Дизайнерът на дрехи Кухинико Моринага създава първата по рода си модна линия, която може напълно да блокира сигнала, който идва от мобилните устройства, предава Daily Mail.

Колекцията от дрехи на Моринага FOCUS е създадена да осигури някакво временно облекчение от употребата на смартфони и позволява на хората да се фокусират върху истинския живот, който се случва около тях.

Дрехите FOCUS са направени от синтетична материя, която служи като щит срещу електромагнитните радио вълни. Когато поставите телефона си в джобовете на някоя от тези дрехи, устройството мигновено става неактивно – хората, които ви търсят директно биват препращани към гласова поща.

Дизайнерът споделя, че идеята за тези дрехи е дошла като нужда за самия него да се отдалечи от технологичния свят. Той се надява колекцията му да пази хората от „дигиталните бури“ от информация, както обикновени дрехи пазят от вятър, дъжд и сняг.

Колекцията включва якета, блузи и панталони, всяко от което ще може да потиска досадните разсейващи звуци, известяващи туитове, имейли и съобщения в социалните мрежи. Очаква се колекцията на Моринага да бъде представена официално на събитие в Торонто.