Къщата на ул. „Доростол“ 64, която преди години се ползваше от читалище „Христо Ботев“, се саморазрушава и застрашава живота и здравето на децата, които играят наблизо, и на преминаващите хора. Затова кметът Пламен Стоилов предлага съветниците да одобрят нейното събаряне. 
Граждани са сезирали Общината за опасната сграда още през 2011 година. На следващата година кметът е назначил комисия, която да направи оглед на имота. Експертите също отсекли, че състоянието й е критично: част от вътрешната и външната мазилка били изронени, таванската конструкция - силно увредена, а южната част на покрива - пропаднала, водопроводната инсталация била замръзнала и вероятно напукана. Дъжд и сняг буквално валели в къщата.
През юни тази година Комисията по общинска собственост е дала съгласие имотът, който е общинска публична собственост, да бъде премахнат, защото е опасен и отдавна не се ползва за читалищни нужди.
Къщата на „Доростол“ 64 е със застроена площ 97 квадрата. Строена е в далечната 1953 година. През 80-те години имотът е бил отчужден за жилищно строителство. Но тъй като не била съборена, постройката била запазена като временен жилищен фонд и през 1998 г. е станала частна общинска собственост. Три години по-късно къщата и теренът под нея са обявени за публична собственост. С решение на Общинския съвет от 2002 г. сградата е отдадена за безвъзмездно ползване на читалище „Христо Ботев“. То обаче отдавна не ползва имота и къщата започва да се разрушава. Очаква се, че на септемврийската сесия предложението на кмета за събарянето да се приеме.