Снощи 40-годишният капитан на Интер Хавиер Санети изигра своя последен двубой с екипа на "нерадзурите". Хилядите фенове, които препълниха "Сан Сиро" при победата с 4:1 над Лацио, изпратиха с невероятна любов своя идол. Легендарният аржентинец не сдържа сълзите си на сбогуване. Той изнесе прочувствена реч пред привържениците, а разплаканите след нея бяха стотици.

Капитанът, както наричат всички аржентинеца, пристигна в Интер през 1995 година и оттогава е неизменна част от тима. За годините в тима Санети записа 849 двубоя, в които вкара 21 гола. Спечели пет пъти шампионската титла на Италия, завоюва четири купи на страната, четири Суперкупи, веднъж триумфира в Шампионската лига, веднъж за Купата на УЕФА (сега Лига Европа) и вдигна веднъж Междуконтиненталната купа.

"Благодаря на всички. Дори не можете да си представите колко емоционален е този момент за мен. Да кажа, че е невероятен, ще бъде слабо казано. Искам да благодаря на всички, които бяха близо до мен през всичките тези години. Единствената ми цел и амбиция е била да защитавам честта на Интер във всяка страна по целия свят. Научих се на тази вярност от феновете.

Моля ви, обичайте Интер така, както аз го обичам - безгранично и за цял живот. Радвам се, че кариерата ми мина с отбора, чийто цветове искрено обичам. Сега започва нова страница в живота ми. Не знам доколко ще е успешна, но ще се стремя да браня репутацията на Интер така, както го правех и на футболното поле", каза разплаканият Санети пред феновете на "Сан Сиро".