В петък и събота ще бъде облачно, на много места с валежи. Относително по-големи количества се очакват в Югоизточна България и по Южното Черноморие. Възможни са гръмотевици.
В събота едва през втората половина на деня валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Преобладаващи температури: минимални 5-10, максимални 11 и 16, в петък в Североизточна България до 19 градуса.

В неделя и понеделник ще има променлива облачност, на места отново ще има условия за краткотрайни валежи, на повече места в неделя. Вятърът постепенно ще се ориентира от южна четвърт. Преобладаващите минимални температури ще са между 6 и 11 градуса, максималните в понеделник ще се повишат до 18-23 градуса.

През оставащите до средата на седмицата дни ще бъде облачно и дъждовно, на много места валежите ще са интензивни, възможни са гръмотевици и временни усилвания на вятъра. Минималните температури ще останат почти без промяна, максималните отново ще се понижат до 11-16 градуса.

Вълнението на морето в началото на периода временно ще се усили до 3 бала, след това най-често ще е 2 бала. Температурата на морската вода ще е между 12 и 15 градуса.