Мариета РАДЕНКОВА
Пет години ще лежи в затвора за блудство с дете 19-годишният Я.Н. Това не е първата присъда на агресивния ученик с перверзни наклонности. Досега обаче е минавал условно и за блудствата, и за останалите си престъпления. Заради стореното на 18 ноември 2013 година обаче насилникът най-после отива там, където му е мястото. Към дадените му сега пет години ще се добави още година и четири месеца, тъй като Я.Н е извършил посегателството върху момичето по време на изпитателния си срок. Присъдата може да се обжалва.
Грозните действия станали малко след 2 часа следобед, когато перверзникът минавал край Русенския университет и очите му се спрели на детето. Момичето говорело по телефона със сестра си и не забелязало, че престъпникът я следи. Той тръгнал след него, издебнал го край бл.“Петър Караминчев“ в кв.“Здравец“, сграбчил го отзад и започнал да го опипва. Не се трогнал от виковете и съпротивата на детето. Гаврата била забелязана от случайни минувачи край близката метанстанция, което стреснало насилника и той избягал.
Заради причинения стрес перверзникът ще трябва да плати 5000 лева обезщетение на пострадалото момиче.
Година преди последното блудство ученикът в Механотехникума е осъден за насилствено опипване на момиче отново в района на бул.“Липник“. На 21 декември 2012 година той си харесал жертва, последвал я до блок и се качил с нея в асансьора, където я притиснал и не й позволил да излезе като в същото време я целувал и опипвал. 19-годишният Я.Н. е съден и за кражби на велосипеди, телевизори и техника. Като причина за действията му специалистите посочват най-вече факта, че е отгледан само от майка си, която не го контролирала особено.