С 16 отличия се завърнаха от впечатляващи участия в Пловдив талантите от танцово студио „Фрийдъм“, научи „Утро“. В Града под тепетата даровитите изпълнители от школата на Анита и Алекс Асенови участваха в националния конкурс и държавно първенство по спортни танцови дисциплини „Дъга от таланти“. Русенските танцьори се състезаваха в стиловете Modern/Contemporary и Open във възрастовите групи мини, деца, юноши и сеньори. За представените общо 18 танца съставът грабна 16 награди.
В гала концерта на финала, където канят за участие най-добрите изпълнения и хореографии, „Фрийдъм“ се представи с две хореографии. И тъй като галата също бе със състезателен характер, русенското студио бе наградено и с Гран При за най-добре представил се състав в стил Open.
Съзвездието призове децата и ръководителите на състава посвещават на град Русе и русенци, обявиха от „Фрийдъм“ на празника на града Гергьовден. В момента съставът се подготвя за поредното сериозно изпитание - участието в международния танцов фестивал „Вълшебен свят“ в Хасково, което предстои от 13 до 15 юни.