Вашият глас на 25 май е глас за кабинета "Орешарски". От изборите зависи стабилността на кабинета и си струва, защото той е единственият, който погледна и видя нашите проблеми.

С тези думи председателят на ДПС Лютви Местан се обърна към събралото се множество на Широка поляна, Хасковско, където се чества Хадърлез – пролетен мюсюлмански празник, съвпадащ с Гергьовден.

Местан обясни, че на същия ден преди една година на това свято място, където се срещат хора от различни вероизповедания, са дали обещание, че ще променят политиката на управление и тя ще се насочи към малките общини и обикновения човек. "Изпълнихме този свой ангажимент", заяви той, аплодиран от присъстващите. Обещахме и да изкупим тютюна, изпълнихме и това свое обещание. Да на по-ниски цени, но увеличихме националното доплащане от 2 на 3 лева, обещахме че парите ще са в сметките до 15 май, а ги преведохме още в края на април, заяви Местан. Той отправи призив и към самите кандидати за евродепутати, които бяха на трибуната и каза, че ще бъдат избрани и ще влязат в европейското семейство. "Но когато е необходимо ще определяте и недъзите на българската политика, но ще го правите достойно, защото през последните 7 години бяхме свидетели на грозни явления – български представители непрекъснато да очернят страната, сякаш не са българи. Вас трябва да ви води българският национален интерес", заяви Местан.

Искам евродепутатите да защитават социално-икономическите интереси на малките райони, но и правата и свободите на хората. Искам да защитавате и мен, защото миналата година бях глобен заради обръщение към вас на турски, добави председателят на ДПС.

Местан заяви, че вярва в кандидатите за евродепутати, че ще продължат да отстояват политиката на ДПС, когато партията участва във властта, винаги бизнесът да е по-добре. "Ние ще променим политиката и тя няма да е само за метрото, магистралите, зала "Арена Армеец", а ще е управление, което ще вкара ДПС в Европа, а Европа ще дойде в България", каза още Местан.