Лидерите на БСП и ГЕРБ – Сергей Станишев и Бойко Борисов, използваха социалната мрежа Facebook, за да поздравят българите, които празнуват на Гергьовден.

Социалист №1 публикува поздравително видео в профила си в социалната мрежа.

"Това е един хубав български празник. Моят син също е Георги", каза Станишев и добави, че Гергьовден е символ на избора между доброто и злото. "Всеки може да избере дали е с добрите сили, или със змея", загатна лидерът на БСП, цитиран от bTV.

Той посочи, че точно този избор предстои пред българина, когато се провеждат изборите за европейски парламент.

"Нека си спомним, че Св. Георги е толкова обичан, толкова уважаван като светия именно защото се е борил за доброто. Защото е надмогнал вътрешни съмнения, доказал се е не само като доблестен войн, а и като стоик, който защитава бедните, защитава слабите. И от това днес България има нужда повече отвсякога", посочи Станишев. "

Той призова всеки да "направи своя избор - дали иска да бъде жертвено агне и да живее от Гергьовден до Гергьовден, или е готов да води своите битки за доброто, за справедлива България".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от своя страна поздрави във Facebook военнослужещите в Българската армия.

"Колеги генерали, войници, адмирали, офицери, сержанти, матроси, старшини, курсанти, ветерани на Българската армия и семействата ви, да сте ми живи и здрави! А на всички, които са кръстени на Свети Георги Победоносец, да им е живо и славно името!", е написал Борисов в профила си в социалната мрежа. За поздрава си Борисов е избрал снимка, на която е с униформата си на генерал-лейтенант.