Днес ще изпратим официално писмо на Станишев с покана за дебат с Томислав Дончев.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти на Събора на овцевъдите на Петропавловския манастир.

"Надявам се в скоро време Станишев да престане да бяга от среща с нашия водач Томислав Дончев. Изборите са за Европейски парламент, те ще са там двамата в Брюксел, те ще правят там политика, след като са водачи. Надявам се, в скоро време той да приеме дебат с нашия водач, нашия лидер за Европейски парламент, и днес ще му изпратим официално писмо.

Стига е ходил по медиите да търчи и да иска дебат с мен. Това е ниво Европейски парламент. Нашите експерти в ЕП Томислав, Мария, другите, го чакат на дебат по всяка тема, свързана с Европа, и това няма нищо общо нито с магистрали, нито с пенсии, нито с друго, където той се опитва да прехвърли дебата, и където е изключително слаб", каза Бойко Борисов.

За Събора на овцевъдите, Борисов отбеляза: Правителството на ГЕРБ давахме по 40 лева за овце, сега дават 4 лева. Затова хората на нас ни се радват. Действително, тогава тези 55 милиона лева, които за първи път вкарахме в животновъдството, това даде резултат. Сега виждате, че една по една падат европейски програми, не изпълняват бюджета, съответно, не могат да разплащат.

Псевдоевропеецът Станишев е с най-жалките клипове по телевизията.160 милиона евро дават, или, по лесно за българите - 320 милиона лева, за клипове с боксьори, шахматисти и подобни глупости, които на всички избори опорната точка на Станишев прави. Псевдоевропеецът Станишев - с най-жалките клипове по телевизията – всеки път. Този, който говори за европейски дебат, европейско поведение. Простотия голяма. Всяка партия може да направи такива клипове. Това ли е европейският дебат? Ние му предлагаме да се яви с нашите лидери в тази посока, да говорят и действително хората да разберат – какво е Европейският парламент, какво ще правят там. Какво общо има Европейският парламент с боксьори и шахматисти? Какво рекламира европеецът Станишев? Какво общо има една предизборна кампания с товa, заяви Борисов.

Но иначе той трябва да отговаря на тези въпроси – за рекордната безработица. Това не е работа на сегашната кампания, това е за нашите избори тук. За рекордна безработица, неусвояване на пари, дупки в бюджета, огромни заеми, живот на кредит, който предлага, спрени инфраструктурни проекти, замразени проекти, които от 2006 г. искаше да прави. И АЕЦ „Белене”, и „Южен поток”, който съсипаха", каза Бойко Борисов.

Той определи като черен пиар твърденията, че с пари по програмата за селските райони са купувани луксозни яхти по времето на ГЕРБ. "Нали им виждате клиповете за изборите. Една лъжа я повтарят сто пъти и си мислят, че е истина. Това е пропаганда, няма нищо общо с истината".