Щастлив съм, защото имахме привилегията да играем пред една фантастична публика, сподели старши треньорът на "Дунав 8806" Георги Божков. След спечелването на четвъртата шампионска титла треньорът на баскетболистките бе вдигнат на ръце от феновете, които скандираха името му.

"Съжалявам за хората, които днес останаха извън залата, защото тя не можа да побере всички желаещи. Много се радвам, че за един кратък период от време един клуб постига толкова много. Четири шампионски титли и четири купи. Надявам се догодина да играем в новата зала, това ще бъде може би най-големият подарък за публиката в Русе, защото тази зала е тясна, малка ни е", каза още Божков.

Старши треньорът на "Левски" Стефан Михайлов сподели разочарованието си от поведението на някои от баскетболистките си. "Бяхме надиграни в последния мач, но ние мача не го загубихме днес, а на 1 срещу 2 май през нощта , когато три момичета от отбора решиха да правят допълнителна подготовка по столичните заведения, което е неуважение към останалите и към треньорите, пълен непрофесионализъм, типично по български. След перфектен сезон и много голямо израстване на нашия отбор, на мен не ми го побира главата как могат да мислят за нещо друго освен петия финален мач", каза още Михайлов.

Медалите на победителките и на подгласничките им бяха връчени от мениджъра на Националната баскетболна лига Иван Ценов. Момичетата от "Дунав" гръмнаха шампанско за успеха си, а по традиция капитанът Зорница Костова сряза мрежите на баскетболните кошове в залата.