Самотна жена на 85 години е намерена изнасилена и заклана вчера предиобед в Тутракан, съобщиха от ОДМВР в Силистра. Местната полиция е влязла в дирите на 35-годишен мъж с психични отклонения от Сливо поле, който успял да избяга и да се укрие в островите по реката срещу градчето или в блатистата местност до брега. Сформирани екипи с кучета и гранични полицаи от Русе са започнали да претърсват бреговата ивица и островите.
Убитата баба е открита от синът й, който вчера отишъл да я навести. Старицата лежала в локва кръв, с раздърпани дрехи, което показвало, че преди да бъде убита, тя е била изнасилена. Оперативна група установила, че смъртта е настъпила евентуално в четвъртът следобед.
Подозрението на полицаите паднало върху психично болния сливополчанин, тъй като през последните няколко дни той опитал да нападне и други възрастни жени в Тутракан, но успявал да се измъкне. Шефът на служба „Полиция“ към русенската дирекция на вътрешните работи Валентин Колев каза, че никой не го е търсил за съдействие.