74-годишната жена от Плоски край Сандански е решила да се самозапали точно в деня, в който в селото се провеждал голям събор. Само през улица от нейната къща хората празнували и танцували хоро. През това време Надежда влязла в банята, постлала пода със слама, стъпила отгоре, поляла се с бензин и се запалила. Дори и да е викала от болка, е нямало кой да я чуе – всички се били събрали на събора, разказа кметицата на селото София Джиджиева.

“Снощи беше върхът на събора в Плоски, имаше музика, ечеше цяло село, имаше заря. Никой не е чул нищо, всички бяха на площада. Дъщерите й се подготвяли днес да дойдат и да видят майка си. Може пък за това да е посегнала на живота си, да й е било мъчно, че е сама. Тя си е жена, която си ходеше сама до магазина, не боледуваше. Мъжът й почина преди пет години, но едва от няколко месеца започна да говори, че иска да се самоубие”, спомня си София Джиджиева.

Рано тази сутрин при нея дошъл внукът на Надежда, за да съобщи, че баба му се е запалила.

“Отидохме до там, той влезе в къщата и каза – въобще не влизай, картинката е страшна!” Обгоряла е така, че да не можеш да я познаеш, секретарят влезе вътре и извика: “Невъзможно е да я облечем, всичко черно!”

Полицаи са извършили оглед на местопрестъплението, но са категорични, че се касае за самоубийство. 74-годишната жена от известно време споделяла, че иска да сложи край на живота си, защото се чувства самотна.