Русенският исторически музей е включен в нов и единствен у нас сайт с календар на историческите възстановки в страната. На calendar.badamba.info са описани всички планирани за годината участия на български групи, занимаващи се с исторически възстановки и чествания. Музеят в Русе е представен като организатор на атракцията „Римски пазар на Сексагинта Приста“ и като домакин на Средновековния фестивал, който се провежда със съдействието на сдружение „Чигот“ през месец май в крепостта Червен.
Целта на сайта е да направи по-достъпна информацията за интригуващи събития, които показват българската история атрактивно и колоритно. Средновековният фестивал Червен 2013 се проведе в края на месец май в старинната крепост, като там за пореден път със съдействието на „Чигот“ бяха представени облекла, занаяти и сцени от живота на българите в периода на Второто българско царство.
Римският пазар на Сексагинта Приста бе една от най-интересните възстановки, включени във фестивала за съвременна градска култура „Аз, Градът“. През миналия септември и през юни тази година стотици русенци и гости на града се докоснаха до бита и всекидневието на древните римляни - от военни сцени през рибена чорба по древноримска рецепта до спиращите дъха празници Сатурналии.