С шампионската титла в дисциплината хвърляне на копие се окичи 22-годишният Ружди Ружди от Глоджево по време на световното първенство за младежи с физически увреждания, което се проведе в Маягуес, Пуерто Рико. Златното отличие за талантливия младеж дойде в последния ден от спортната надпревара. Освен първото място при копието, което Ружди си заслужи с хвърлените 25.89 метра, той си тръгва от световното с още 2 медала. Така и в трите дисциплини, в които се състезава, спортистът завоюва три медала.
Резултатът от 30.59 метра награди със сребро младежа в дисциплината хвърляне на диск. В тласкането на гюле пък Ружди спечели бронзов медал, където постигна най-добър собствен резултат за сезона от 10.02 метра.
Близките на обявения за номер едно сред спортистите с увреждания за 2011 година са изключително развълнувани от силното му представяне и го очакват с нетърпение в петък. Тогава той трябва да пристигне от Пуерто Рико заедно с останали четирима спортисти с увреждания, които представяха България на световното.