За БСП, ДПС и ГЕРБ политиката е една софра, на която да седнат, да се наядат и накрая да дойде Ангел Славчев със сопата и да ги измете, заяви лидерът на ББЦ Николай Бареков на предизборна среща на коалицията "България без цензура", ВМРО, ЗНС, Гергьовден в Пирдоп. Той се зарече, че крайната цел е да не се допусне повече ДПС във властта и разобличи Движението, че прави коалиция срещу ББЦ в момента - на национално ниво с БСП, а по места се коалира с ГЕРБ.

"Това се прави, за да няма активност, да си гласуват за тях партийните ядра, номенклатурата, да надпишат бюлетините и да фалшифицират изборите, а вечерта да излязат и самодоволно да обявят, че те са спечелили изборите", каза той. "Изход има - да гласувате да разбием това порочно, дяволско статукво в българския парламент, което краде от най-бедните хора", призова Бареков. "От вас се крадат тези пари. От майките, от децата, хората с увреждания и пенсионерите", увери пълната зала Бареков.

Бареков обяви, че за разлика от партиите на статуквото - БСП, ДПС и ГЕРБ, само ББЦ и коалиция има програма. Имаме 17 точки, с които искаме да спечелим евровота, а после и изборите за НС. Отбележете факта, че няма други, които да са написали и раздали на хората програма.

БСП имат скъп клип и това е. Всички те се крият и ги е срам, каза той по адрес на ГЕРБ и ДПС, които не правят правят кампания. Само ние сме при хората, добави лидерът на ББЦ. Бареков разби на пух и прах въпросния клип на БСП, в който двама боксьори, олицетворяващи Станишев и Борисов, се боксират. С един десен апъркът ще ги измета двамата боксьори, категория муха. Това ще направя след 25-ти май, ще ги изрина барабар с Народното събрание. Те искат властта само за себе си. Аз, честно казано, предпочитам зад кулисите да наднича Тодор Живков, отколкото Ахмед Доган, каза Бареков. Готов съм да оглавя с нова енергия хората, които искат да изградят наново държавата.

Това, което ние ще преследваме, ще е недопускане на ДПС и другата турска партия в РБ във властта,закани се зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който също е в евролистата на коалицията на воеводите с ББЦ, ЗНС и Гергьовден. Тези хора са същите, които навремето са командвали башибозука. И днес областният управител на Пазарджик, който е от ДПС какво правеше на Оборище - поднасяше от името на Ердоган венец на поборниците. Това е цинично, смешно и нелепо, каза воеводата.

Майките се събудиха, 138 г. по-късно борбата продължава, направи връзка с Априлското въстание кандидатът за евродепутат и зам.-председател на Евромайки Даниела Колева. Тя обеща да се бори в Брюксел за една друга социална политика. Тези дни, в които честваме годишнината от Априлското въстание се питам, кое е нашето днешно въстание, кое ни води напред? Дали битката не е срещу мизерията, дали битката не е за чистите ръце и кой стопанисва държавата? Питам се дали битката ни трябва да се изнесе в Брюксел, каза на хората и лидерът на ЗНС Румен Йонче.

Само мощно гласуване може да измете тези хора, които направиха една срамна сделка и управляват България от над 20 години, включи се и лидерът на Гергьовден Драгомир Стефанов.