Когато дойде нашето време да управляваме, ще започнем истинската битка с престъпността, но не от ромските гета, а от високите етажи. Това каза лидерът на ББЦ Николай Бареков пред ромите от махалата в Казанлък. Срещата се състоя в новоизграждащата се евангелистка църква в квартала.

Да говориш в храма, означава да проповядваш, а Господ не прощава едно e да лъжеш, каза пред хората Бареков. Той ги запозна със социалните акценти в програмата на водената от него формация, като наблегна на онова, което вълнува най-много ромите - осигуряването на работа и получаването на образование. Човек не се ражда по презумпция престъпник или необразован, ето защо трябва да се наблегне на образованието и отварянето на нови работни места, каза той.

Пред ромите Бареков добави още, че е възможно да бъде изградена структура на ББЦ, в която да влязат образовани хора от тяхната махала. Ако това бъде постигнато, е твърде реалистично на следващия местен вот в листата на партията да има и роми от квартала. Искам да ме подкрепите, за да ви върна после жеста, заключи Бареков.