Капитанът на новака в "А" футболна група Любимец Антон Огнянов получи днес първата си статуетка за Играч на кръга. В анкетата на в. "Футбол" и Пресклуб "България" сред треньорите той събра 9 гласа за победния си гол в ІV-ия кръг на първенството срещу своя бивш отбор Ботев Пловдив.

Втори с 8 гласа е Маркиньос от Локомотив Сф, следван от Марселиньо и Рашков /Лудогорец/ с по 4 гласа. Антон Огнянов благодари за наградата и сподели, че след мача срещу "канарчетата" никой от бившия му тим не го е поздравил. Въпреки това, той е готов да се върне в Ботев, ако му предложат. Юношата на Берое би продължил кариерата си и в Стара Загора. Харесва и Лудогорец, но Левски и ЦСКА са извън полезрението му, защото разочароват с играта си.

Любимец вече има победи срещу шампиона Лудогорец, Локомотив Сф и Ботев, но продължават да го възприемат като сензация. Огнянов смята, че скоро това ще се промени, защото младият отбор ще продължи да печели мачове. Хубаво е да те подценяват, каза играч №1 на ІV кръг. Това е едната причина за победите срещу големите съперници, другата е голямата амбиция на футболистите да се докажат. Треньорът Мечев вече заяви, че Любимец ще се бори за място в седмицата на първенството, но капитанът Огнянов е на мнение, че реалната цел трябва да е оставане в "А" група.