Събранието на акционерите на МБАЛ-Русе, което ще се проведе на 29 август, по всяка вероятност ще направи смяна в управата на най-голямото лечебно заведение в областта, научи „Утро“. Планира се постът изпълнителен директор, който сега се заема от д-р Нели Петрова, да бъде възложен на д-р Владин Петров.
Слуховете около вероятната смяна тръгнаха още преди месец, когато от ГЕРБ обявиха, че се готви разместване. Заедно с тази новина започна и залагането кой точно ще оглави болницата. Рулетката завъртя имената на д-р Руденко Йорданов, д-р Стоян Стоянов, д-р Цветан Данев, д-р Свилен Досев и д-р Владин Петров.
Самият д-р Йорданов, който сега оглавява русенската организация на БЧК, отрече да има подобна амбиция и се аргументира с дългото си отсъствие от отделенията на болницата.
Натрупалият солиден управленски и административен опит управител на бившата Втора поликлиника д-р Стоянов заяви, че с него са правени предварителни сондажи, но няма конкретно предложение да оглави болницата.
Д-р Данев бе коментиран като специалист с добър административен капацитет като шеф на Районния център по здравеопазване.
Педиатърът д-р Досев пък в момента подготвя дисертация, но е готов да опита и с тази отговорна позиция, след като преди време оглавяваше Детско отделение.
Твърди се, че с най-големи шансове засега е началникът на Анестезиологичното отделение и сегашен зам.-директор д-р Владин Петров.
От 2008 г. по три пъти на година слухове ме правят директор на болницата, а такова нещо не се е случило, каза за „Утро“ д-р Петров. Той не пожела да коментира дали са водени предварителни разговори с него, но общото мнение е, че той е един от хората в МБАЛ, който най-добре познава нормативната уредба. Той успешно е работил и с бившия изпълнителен директор д-р Минчо Вичев, който сам настояваше д-р Петров да поеме поста му.
Какво ще се случи с болницата и дали изобщо ще има промяна на върха й, ще стане ясно на събранието на 29 август.