Съгледвачи на испанския Хетафе за пореден път са наблюдавали изявите на нападателя на Лудогорец Роман Безяк. Словенецът е основна трансферна цел на мадридчани през лятото. В двубоя с ЦСКА (1:0) той не успя да се разпише, но въпреки това е оставил отлични впечатления у хората на Хетафе. След края на мача те са се свързали с колегите си от Лудогорец, информира "Меридиан Мач", а в същото време "Тема спорт" твърди, че и Парма се включва в битката за Безяк. Играчът е попаднал в списъка на Роберто Донадони за лятна селекция на бившия тим на Христо Стоичков, който в момента е на 9-ото място в Серия "А".

Според непотвърдени информации от Хетафе са готови да предложат 3 милиона евро, за да вземат словенеца в редиците си. Както е известно, собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев поиска 5 милиона евро за звездата на тима, но със сигурност ще е склонен и малко да намали претенциите си и да отстъпи от цената. Испанците предлагат малко повече от половината от желаната сума и вероятно ще трябва още малко да повишат предложението си, ако искат да се стигне до сделка.

Мениджъри от общо три държави бяха на трибуните на "Лудогорец Арена" по време на мача с ЦСКА. Агенти и съгледвачи на клубове от Франция, Украйна и Испания наблюдаваха срещата, за да следят изявите на звездите на двата тима. Някои от водещите тимове в Украйна се интересуват от Жуниор Кайсара. Защитникът направи фурор през този сезон и почти сигурно през лятото ще си тръгне от Разград.