Две жалби са подадени вчера в Русенския административен съд срещу заповедите на кмета Пламен Стоилов за премахване на заведението на Красимир Даков. Обжалва се както заповедта за събарянето на парк-кафе-бистрото срещу „Космополитън“, което русенци знаят като „План Б“, така и на слънцезащитния навес към него. Делата вече са разпределени на съдиите, които ще ги разглеждат. Но това надали ще стане преди септември, тъй като съдът е в лятна ваканция. Жалбите спират изпълнението на заповедта на кмета.
Както „Утро“ писа, през юли кметът издаде тези заповеди за събаряне на заведението, след като проверка на прокуратурата и РДНСК-Шумен излезе с констатацията, че барът на площад „Батенберг“ не е преместваем обект, а незаконен строеж. И двете инстанции настояха кметът да се разпореди за премахването му.
Пламен Стоилов пък свика дисциплинарен съвет срещу главния архитект Симеон Рангелов, който е издал разрешителните за „План Б“ и поиска оставката му. Рангелов спешно беше приет в болница и болничните му продължават и до днес.
Когато гръмна скандалът, бизнесменът Красимир Даков обясни, че ще обжалва заповедите и че разполага с всички необходими документи и разрешителни за изграждането на заведението.