„Ще ваканцуваме после, днес ще байрамуваме!“, беше крилатата фраза, която литна в клуба на ДПС, където се сбра пъстро множество, за да отбележи втория ден на Байрама. „На първия ден на Байрама празнуваме със семействата, на втория ден с близките и приятелите, а на третия - с онези, които не сме успели да видим в първите два дни“, обясни традицията депутатката от ДПС Ферихан Ахмедова. И пожела на всички много здраве и повече доброта.
Всъщност Ахмедова се превърна в гвоздей на програмата, защото беше дала обещание по време на предизборната кампания, че ако стане депутат, лично ще опече баклава. И наистина го направи, въпреки че всеки, който я познава, знае, че кухнята не е най-любимото й място у дома. Така или иначе предизборното обещание бе изпълнено: Ферихан донесе в клуба три огромни тави от сладкото лакомство, приготвено под зоркото око на майка й и с помощта на двете дъщери.
Баклавите бяха като за изложба и наистина много вкусни, оцениха я и ресорните журналисти, които също бяха поканени на празника. Но не само те. Изненадващо в клуба на ДПС с огромен букет червени рози влетя кметът Пламен Стоилов, следван от заместника си Свилен Иванов и земеделския началник Димитър Кънчев. След него пристигнаха и областният управител Венцислав Калчев и заместничката му Айлян Карамехмедова. В клуба дойде и лидерът на СДС Юлиян Гарелов.
И още докато видните гости спореха дали са между колегите или са от приятелите, с които се празнува на втория ден от Байрама, не се стърпяха и започнаха да изреждат проблеми за решаване. Още повече, че за празника бе дошъл и заместник-министърът Бюрхан Абазов и половината от въпросите бяха по неговата част. Така че „байрамуването“ беше кратко, а и баклавите свършиха бързо. И дойде ред за работа.