Бойко Борисов нае Айше от Якоруда да чисти местния офис на ГЕРБ. Вдовицата лично му се оплака, че никой не я иска на работа, защото е гласувала за неговата партия. От това си изпатил и синът на Айше Османова.Айше беше единствената, която се осмели да потърси помощ от бившия премиер при посещението му в родопското градче навръх мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Възрастната жена е пенсионер по болест. "Откакто гласувах за ГЕРБ, никъде не ме искат на работа. Едва свързваме двата края“, оплака се Османова на Борисов.

Така по разпореждане на партийния лидер Айше Османова ще започне работа като чистачка в местния офис на ГЕРБ още от следващата седмица.

В късния следобед вчера Борисов завари празен площада в Якоруда, където тържествата за Рамазан са били по-рано през деня. Местните активисти на ГЕРБ го очакваха в кафенето „Кривият бор“ и го почерпиха с грозде и банани. Разбрал за оказвания системен политически натиск върху хората в Якоруда, Борисов се зарече, че ще потърси сметка от ДПС и ще постави въпроса в парламента.

"Преди четири години се говореше, че като дойде ГЕРБ на власт, ще се бутат джамии, ще се сменят имена... Политик, който дори само заяви подобно намерение, на мига става политически труп, никой никога няма да му го прости. Тук ми споделиха, че ги е страх от кмета, че се преследват хора, гласували за ГЕРБ. Изумен съм“, заяви Борисов.

След Якоруда Борисов се отправи към Белица, където изслуша проблемите на местните партийни активисти.