След неуспешно завършилия опит за продажба в началото на април, синдикът на фалиралата „Дунавска коприна“ Иво Траянов е назначил нов търг за 7 юли, научи „Утро“. 39 производствени, складови и административни сгради са с пазарна стойност 7 263 000,00 лв. и ликвидационна стойност 6 098 880,00 лв. Теренът и сградите ще се продават като едно цяло при начална договорна цена 5 810 880,00 лв. Купувачът ще трябва да купи всичките 39 сгради или нищо и моделът остава непроменен въпреки вече няколкото неуспешни опита. Непроменена остава и началната цена за търга.
„Дунавска коприна“ е в несъстоятелност вече близо три години. През това време синдикът погасява някои от задълженията на предприятието с постъпленията от отдадените под наем сгради. Както споделиха бивши служители на фалиралата тъкачница, голяма част от неизплатените им заплати са изчистени. Тези задължения обаче са разпределени в различни сметки, така че чакането продължава.
Общите задължения на Коприната са към 9 млн. лева. От тях около 6 млн. лева са към държавата, която е привилегирован кредитор. За останалите кредитори ще остане нещо, ако имотите все пак се продадат и то за сума, надхвърляща дължимото към НАП. „Дунавска коприна“ има и търговски задължения към други фирми.