Над 600 състезатели от 58 страни ще участват на Световното първенство по борба за юноши в София, съобщиха организаторите, предаде репортер на БГНЕС.

"Подготовката върви добре, но по-важно е какво ще направят нашите борци. Очакват се над 600 борци и над 1000 общо човека да присъстват на това първенство", сподели генералният секретар на родната ни федерация Валентин Савов. Шампионатът започва от 13 до 18 август в зала "Арена Армеец".

"Ще участваме с пълен състав във всички категории. Проведохме подготовката на два етапа. 2 седмици в София и 3 във Враца. Успяхме да проведем подготовка на ниво. Искам да благодаря на мъжкия национален тим, който също се включи в подготовката ни и така доста вдигнахме нивото. Имахме проблеми с контузии, които вече отшумяха", сподели треньорът на класиците Петър Тенев.

"Нашата подготовка протече съвсем нормално, доволни сме и няма контузени. Имаме само един проблем, който е в кат. до 50 килограма, но вярвам, че до самото състезание този проблем ще отпадне. В момента сме на лагер в Тетевен. Почваме борбите на 17-и и 18-и", обявиха пък от треньорския щаб на свободняците.

По повод продължаващата кампания за запазването на борбата като олимпийски спорт, Савов добави: "Да се надяваме, че всичко ще е наред. Продължаваме я тази кампания до окончателното решение. Има добри отзиви, но тежката дума знаете кой я дава".