В началото на пазарния ден в Антоново, общ. Търговище, Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС посети местния пазар, където се срещна с производители, продавачи и потребители от общината, съобщиха от БСП.

Той разговаря с десетки граждани за проблемите и развитието на региона, като основен проблем, който те поставиха пред него, бяха безработицата, ниските изкупни цени, както и ограничените възможности на хората. Той заяви твърдото намерение на КБ и правителството да продължават със социалните мерки в помощ на хората, антимонополното законодателство и програмата за развитие на регионите.

От местния пазар Станишев купи цветя за дъщеря си в любимия й лилав цвят, като обясни с усмивка, че иска да я зарадва. Лидерът на БСП предизвика и усмивка по лицата на много жени на пазара, като им подари по една червена роза.

След това председателят на БСП се разходи из града, където се срещна с граждани и разговаря с тях, отивайки към сградата на общината, където пред десетки членове и симпатизанти на БСП откри кампанията. Той подчерта не само европейското, но и националното значение на евроизборите. "Още Димитър Благоев е казал, че случващото се в България до голяма степен зависи от случващото се в Европа. Няма как да постигнем промените, които искаме тук, без подкрепа от Брюксел", каза той. Присъстващите заявиха твърдата си подкрепа за партията. Те поставиха пред него въпроси относно енергетиката, земеделието, позицията на БСП спрямо Русия. Станишев подчерта, че във външнополитическите си отношения България трябва да защитава своите интереси, но няма друга партия, освен БСП, с по–умерена позиция спрямо Русия и по-дългогодишни връзки. Той обясни, че темата не трябва да се използва предизборно, както правят лидери на други политически сили.