Григор Димитров спечели третата титла в кариерата си и първа на клей. Хасковлията триумфира в Букурещ на турнира от клас АТР 250. Гришо победи със 7:6 (2), 6:1 Лукаш Росол. Чехът не успя да защити титлата си от миналата година в румънската столица. Това беше първи мач между Димитров и Росол и българският тенисист вече има предимство в баланса между двамата.


ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна силно за Григор Димитров, който спечели подаването си, а след това направи и пробив в сервиса на Росол. Чехът обаче веднага върна пробива, а след това го затвърди, печелейки подаването си за 2:2. Последва размяна на спечелени геймове при собствен сервис за 6:5. При свое предимство и сетбол съдията на линията даде аут при форхенд на Росол, но Димитров прояви джентълменство и призна топката за добре и се стигна до равенство при разиграването. Чехът спечели гейма при шестата си възможност и прати сета в тайбрек, в който Димитров загуби само две точки и спечели първия сет.

ВТОРИ СЕТ
Втората част започна с ранен пробив за Гришо, който беше затвърден при собствен сервис. Росол намали на 1:2, печелейки подаването си. След това Григор Димитров спечели сервис гейма си на нула и направи пробив без съперникът да вземе точка. След това хасковлията спечели подаването си и се доближи на гейм от трофея. Титлата дойде след пробив в сервиса на Росол на нула.