Изоставен любовник така и не успял да си върне сърцето на изгората, но за успокоение пребил брат й. Полицаите го хванали, изправили го на съд по Указа за борба с дребното хулиганство, Районният съд го наказа с 10 денонощия арест, но вчера Окръжният съд го оправда с мотива, че има нарушения в процедурата.
Случаят е доста поучителен. Висшист се залюбил със своя съученичка от детинство. Жената била омъжена, но това не попречило на кипналата страст между нея и П.П. По едно време обаче съпругът надушил какво става. Стигнало се до скандал, при който рогоносецът извадил газово оръжие и стрелял по любовника. Не го убил, но пък успял да уплаши жена си, която решила да сложи край на забранената любов. И спряла да се вижда с любовника си.
П.П. обаче не могъл да преглътне раздялата. Започнал да тормози жената, увещавал я да се върне, правел скандали навсякъде, където я срещнел - включително и на работа. Стигнало се дотам, че един ден се наложило да я брани свекърът, който пък така разбрал за забежката на снахата.
На 31 юли за пореден път П.П. отишъл да се моли. Този път там бил и братът на изгората му. Изоставеният ухажор се ядосал много, когато пак получил отказ и наплюл отвърлящата го любима, при това не само с думи. Тогава в нейна защита скочил братът, но пък така си изпросил няколко юмрука в лицето.
Двамата мъже се сборили, но по едно време П.П. се усетил какво прави и бързо излязъл, качил се в колата и си тръгнал. Сигналът до полицията обаче бил вече подаден - ченгетата бързо го намерили и срещу разгорещения мъж било образувано дело по Указа за борба с дребното хулиганство. А Районният съд го наказа с 10 денонощия арест с мотива, че те ще му послужат превъзпитаващо и най-вече отрезвяващо.
Последвала жалба пред тричленен състав на РОС. И там изненадващо хулиганът бил изцяло оправдан. Както обясниха магистрати - заради пропуски в процедурата.