„Оставете жената на мира, тя е разстроена, от три дни само плаче, докато сортира гъби, и не може да преживее смъртта на внучката си“, каза вчера пред „Утро“ един от началниците на цех в Гъбозавода в Красен, където работи Янка Рачева - баба по майчина линия на 7-годишната Пламена, която на Великден беше пребита до смърт от собствения си баща Пламен Петров. Баба Янка и синът й Атанас са простовати хора, не знаят как да се държат пред медии и затова се крият от журналисти, каза още началникът. Жената обаче била много работна и отговорна при сортирането на гъбите.
Бабата и вуйчото на Пламена живеят в двуетажна къща в центъра на Красен. Вчера портичката бе отключена, но вътре нямаше никой. Според съседи вуйчото Атанас Василев работел на частно като мазач и в момента бил на обект в Русе. Двамата са скромни хора и на никого лошо не са сторили, каза съседка. Парите, които заработвали, били малко и живеели скромно. Преди пет години съпругът на Янка - Васил, починал и оттогава двамата със сина й съвсем закъсали.
„Честно да ви кажа, и ние чухме за убийството на Пламена, но почти не познаваме детето, защото то е идвало тук два или три пъти, когато беше малко. След това тя и майка й Деница изобщо не са стъпвали в селото, а като се разведоха и децата останаха при Пламен, спряха да идват при баба си“, разказаха хора от селото. Те също не могат да проумеят как баща може да убие детето си от бой, но допускат, че Пламен е способен на това, защото години наред тормозил Деница.
Самата Деница нарече бившия си съпруг Пламен психопат пред камерата на Нова тв вчера сутринта. Разговорът с нея се проведе в град Септември, където тя живее с новото си семейство. Деница твърди, че е била малтретирана и физически, и психически от 13 години по-големия от нея Пламен, за когото се е омъжила едва 19-годишна. В резултат развила депресия - факт, вписан в медицински документ, който тя показа. За последно била видяла децата си миналото лято. Казва, че загубила правата върху двете момиченца, защото нямала апартамент и постоянен доход. А сега нямала финансова възможност да вземе малката си дъщеря Десислава, надявала се близките й в Красен да я приберат. През цялото време лицето на майката на Пламена, беше скрито по нейна молба - страхувала се, че ще загуби и новото си семейство, защото не знаела как хората в малкото градче ще възприемат предишната история на живота й.