Рок гигантите от Лед Цепелин представиха две неиздавани до момента песни преди повторното издаване на първите им три албума през юни.

Двете парчета, ранна версия на класическия им хит Whole Lotta Love, и кавър от 1970 г. на блуса Keys to the Highway са сред десетките песни, които официално ще бъдат пуснати на пазара с преиздаването на албумите. 70-годишният китарист Джими Пейдж избрал материала след усърден преглед на песните, събирани в архива на групата десетилетия наред.

Рокаджиите казват, че записите ще дадат на почитателите им представа за ранната им работа в студиото. Албумите включват алтернативни версии на песни и изпълнения на живо. "Това беше особено плодотворно време, когато изучавахме способностите си", сподели вокалът Робърт Плант.

Песента Keys to the Highway/Trouble in Mind, която ще бъде включена в албума Led Zeppelin III, е записана през 1970 г., но никога не е издавана. Ранната версия на Whole Lotta Love, която ще влезе в компилацията Led Zeppelin II, е значително по-различна от окончателната песен. В оригинала липсват първият припев и средната част, а в окончателната версия се появяват още нови вокали и лека китара.

Лед Цепелин се разпаднаха през 1980 г., но интересът към групата остана силен. Живите членове на бандата се събраха преди седем години за концерт в Лондон, но Плант заяви, че шансовете да свирят отново заедно на живо са нулеви.