Кметът на Русе Пламен Стоилов издаде заповед за събаряне на преместваемото заведение на площад „Батенберг“, нашумяло сред младежката аудитория като „План Б“. Заповедта е от понеделник, а вчера трябваше да е стигнала до бизнесмена Красимир Даков, собственик на заведението. Уведомен е и наблюдаващият прокурор, каза пред „Утро“ Стоилов.
Още не съм получил заповедта, заяви вчера следобед Даков. Той беше категоричен, че ще я обжалва. „Издадени са ми надлежни документи от Общината и съм изпълнил всичко, което е разрешено в тях“, обясни Даков мотивите си да оспорва заповедта за събарянето на „План Б“ пред хотел „Космополитън“.
Както „Утро“ писа, преместваемият обект на бизнесмена стана причина кметът Стоилов да поиска оставката на главния архитект Симеон Рангелов в края на юни. Според него Рангелов е уронил престижа на Общината заради статута на заведението. Проверка на РДНСК-Шумен е показала, че „План Б“ няма как да е преместваем обект, а строеж четвърта категория. Рангелов спешно беше приет в болница и все още е в болнични. Замества го арх.Живка Бучуковска.