Пълно съвпадение на имената погреба латино звездата Хосе Фелисиано. Оказва се, че е починал негов адаш – салса певецът Хосе Чео Фелисиано (Jose Cheo Feliciano). Информацията днес бе разпространена от всички водещи световни медии, но се оказа не напълно вярна.
При автомобилна катастрофа днес е загинал салса певецът Хосе Чео Фелисиано.

Както е известно, латино звездата Хосе Фелисиано (Jose Feliciano) има планиран концерт в София това лято. От мениджмънта му обявиха, че музикантът е жив и здрав и с нетърпение очаква срещата с българската публика на 3 юни 2014 година в зала 1 на НДК.

Хосе Фелисиано е eдин от най-добрите китаристи за всички времена и със сигурност пристига в България. Това ще е първото гостуване на виртуозния музикант, композитор и певец у нас. Той е създал култовите хитове “Che sarà”, “Guantanamera” и най-популярната Коледна песен “Feliz Navidad”.

Музикалното майсторство и уникалният вокален почерк на Хосе Фелисиано оказват влияние в развитието на популярната музика върху повече от две поколения, а името му неусетно се е превръща в синоним на думата „музика.

С над 50 години творческа дейност, 45 златни и платинени записи, 9 награди Грами, включително наградата LARAS за цялостно творчество, певецът продължава да завладява световната сцена.