Кичур коса насочи полицейско разследване за изчезнала жена към версията за евентуално убийство. По сигнал криминалисти от Областната дирекция на МВР в Русе издирват мистериозно изчезналата 48-годишна Мелиса Тодорова, която е в неизвестност от пет дни. В неделя полицаи и пожарникари са разбили вратата на семейния апартамент в кв.“Дружба 3“, бл.5, вх.Д. Там е намерен кичур коса, който е даден за изследване. Не са открити никакви други следи, които да говорят за евентуално убийство. Проверена е и мазата, където няма улики в подкрепа на версията. Апартаментът и мазето вчера бяха запечатани с полицейски ленти.
Мелиса и Тодор Тодорови имат законен брак отпреди 15 години, разказаха пред „Утро“ вчера съседи на семейството от блока. Мъжът бил много ревнив и често биел жена си, и то пред очите на детето им. Преди няколко години той влязъл в затвора за кражба. През това време Мелиса поддържала връзка с брат си в Испания, който й изпращал пари. През зимата Тодор бил освободен, след което разправиите между двамата се подновили. През лятната ваканция детето отишло на село при майката на Мелиса, а скандалите между съпрузите се задълбочили. За последно двамата били забелязани да се карат до блока миналия четвъртък. Оттогава не сме ги виждали, обясниха съседите. Част от тях предполагат, че братът на Мелиса е подал сигнал в полицията за изчезналата си сестра, тъй като от пет дни нямал връзка с нея. Според други обаче вратата на апартамента е била разбита от полицията, след като съседи от етажа на семейството усетили смрад на разложен труп и подали сигнал. Тази версия продължава с предположението, че Мелиса е била убита, разфасована и изнесена с чували в четвърътк или петък през нощта.
Потърсен за коментар, директорът на МВР в Русе комисар Светослав Първанов каза, че още няма данни за извършено убийство. И помоли за търпение, за да могат криминалистите да си свършат работата. От Окръжна прокуратура също отказаха коментар до изясняване на плъзналите слухове за убийство на жена в бл.5 в „Дружба 3“.
Няма данни къде се намира в момента съпругът й.