Паркът на младежта не е най-подходящото място за търла, но още през следващата година тя няма да е там, а на кея, увери вчера кметът Пламен Стоилов. Той уточни, че предложението на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите е било или за крайбрежната зона, или за парка. Поради липса на подходящи условия на кея е бил избран паркът. В момента Общината подготвя проект за необходимите комуникации и догодина реконструкцията ще бъде факт. Освен това дотогава ще бъдат ремонтирани пътищата пред и зад гребната база.
Междувременно Общината ще разчита на новия програмен период за финансиране на цялостната реконструкция на Парка на младежта, тъй като неговите алеи и дървесна растителност се нуждаят от обновяване.
По повод на конфликта около търлата кметът заяви, че позицията на Общината е принципна. Ние подкрепяме малкия и средния бизнес в лицето на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, освен това те дават гаранции, че ще спазват обществения ред и за своя сметка ще възстановят всички щети, които биха били нанесени в парка, каза Пламен Стоилов. Според него цялата шумотевица около търлата има политически и частно-икономически привкус. Защо природозащитниците не възразиха през март, когато на сесия коментирахме темата, а го правят точно сега, попита риторично той.
Вчера бизнесменът, който организираше търла на терена между „Кауфланд“ и „Практикер“, съобщи, че също иска да разположи атракциони в Парка на младежта. Ивайло Станчев си е харесал алеята най-близо до Дунав, за която другият организатор - Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите, нямал претенции.