Традиционната русенска търла, която тази година се нарича Русенски пролетен панаир, ще запази част от обичайния си облик, но и ще го надгради, съобщи управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев. Тази година организацията на двуседмичния празник, който ще започне на 15 април и ще продължи до 1 май включително, за пръв път ще бъде организиран от общинската фирма, която ще добави нови идеи в провеждането му.
Панаирът ще бъде разположен на алея „Младост“ и част от алея „Перистери“ в Парка на младежта.  Ще бъдат открити десет заведения, които ще разполагат с обща шатра. В нея ще има 150 от т.нар. бирени комплекти - маса с две пейки, които носят името си заради бирфестовете, на които неизменно се ползват. Клиентите ще могат да избират от кое заведение да си вземат бирата и картофките, примерно, и да седнат където пожелаят в шатрата.
За малки и големи ще има 8 големи люлки, които неизменно са гвоздеят на всеки атракцион, но и множество по-малки.
Сред най-привлекателните новости ще бъде откритата сцена, където концерти ще изнесат любимците на по-младата публика Павел и Венци Венц, Дара, Михаела Маринова и Дара Екимова. Датите ще бъдат обявени във фейсбук страницата „Русенски пролетен панаир“. Сцената обаче ще бъде достъпна и за други състави, които искат да се изявят.