С чаша вино от винарска изба „Вила Юстина“ в антракта на „Кармен“ зрителите в Летния театър ще обогатят удоволствието си от една от най-прочутите опери. Прекрасният спектакъл на Русенската опера, който ще бъде показан от 20 ч в понеделник, е част от музикалния фестивал „Сцена край реката“.
В ролята на Кармен ще гостува Даниела Дякова, която със своя богат и красив глас и завладяващо актьорско присъствие се наложи като една от най-предпочитаните мецосопрани във всички български театри и редица европейски оперни сцени. Талантливата певица получи възторжени критики за участието си в „Реквием“ на Верди при гостуването на Русенската опера в Солотурн, Швейцария, тази година.
В ролята на Ескамилио ще влезе любимецът на русенската публика Венцеслав Анастасов, който ще пее в родния си град между поредица от успешни гастроли в различни престижни европейски театри и фестивали. Дебют в ролята на Микаела ще направи младата певица Валентина Славова, специализирала в Римската академия за изкуство и култура „Борис Христов“ и музикалната академия „Санта Чечилия“ в Рим. Солистът на Софийската опера Даниел Дамянов ще се превъплъти в ролята на Дон Хозе. Участват още солистите Димитър Кюркчиев, Дилян Близнаков, Момчил Миланов, Владимир Попов, Йоланта Николаева, Даниела Караиванова, хор, балет и оркестър на Държавна опера Русе. Всички тези таланти ще се изявят под диригентската палка на Кристофър Маккракен от Великобритания.