Ако аз имах каквато и да е роля в тефтерчето на Филип Златанов, нямаше да понесе отговорност Фидосова.

Доколкото разбрах в това тефтерче има и други имена, които г-н Местан много добре ги знае. Избирателно бяха посочени някои имена. Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на парламентарната група на ГЕРБ Бойко Борисов.

На въпрос дали пред него Искра Фидосова е признала, че лично е нареждала на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, Борисов отговори: "Не, тя призна пред мен, че не може повече да бъде на отговорен пост в партията и не може повече да бъде депутат поради изчерпано доверие. Аз съобразих и приех нейната оставка и днес ще се гласува нейната оставка като депутат". "Бях чувал от колеги депутати, че тя проявява команден стил на работа в парламента в мое отсъствие, именно заради това предприех тези мерки", добави Борисов.

Знаете ли колко щях да бъда горд, ако ГЕРБ имахме възможност да правим такива протести. Щях да бъда горд. Станишев никога не си признава своята вина и днес се опитах да им кажа, че с малко мъдрост и повече вслушване в гласа на хората, ще могат да се избегнат доста проблеми в страната. Те не ме разбраха и продължиха да се държат високомерно, заяви още той. През февруари, когато дадохме оставка, протестът беше за цените на тока, а те сега твърдят, че намаляват тока, но всъщност отново задължават следващите правителства да извършват непопулярните мерки, които трябва да се направят, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той призова Сергей Станишев да направи "добре обмислен ход и да си подадат оставката, защото след това ще загубят катастрофално на изборите". "Аз се надявам, че те ще подадат оставка", добави той. "Ако днес направят избори, може донякъде да имат добър резултат", продължи с разсъжденията той.

Борисов обясни връщането си в пленарна зала по следния начин: "Ние сме партия, която се съобразява с това, което смятат нашите партньори в Брюксел. Не се приемаше добре това, че отсъстваме от парламента и по техния дипломатичен начин те го казаха. Аз умея да се вслушвам в тези сигнали, защото от там идват парите и фондовете, тези хора дават от своите данъци за българите". Той така и не отговори конкретно дали ГЕРБ се връщат окончателно в парламента или ще участват само в дебата около актуализацията на бюджета. Единственото, което стана ясно от думите му е, че ГЕРБ ще са в пленарна зала утре сутрин, когато ще се обсъжда колко дълга да е ваканцията на Народното събрание.