Огромни дупки притесняват шофьорите по улица „Григор Пърличев“ в „Дружба 3“. През миналата година са станали причина преминаващ автомобил да се забие в паркираната кола на Венелин Тодоров пред блок 1. Човекът обяснява, че с всеки изминал ден траповете стават по-големи не само от колите, които хлътват в тях, но и от дъждовете, които измиват чакъла. Проблемът е във ВиК шахтите - те са нависоко и въобще не поемат дъждовната вода, за сметка на това пък са препятствия, които разбиват колите ни, уточнява Тодоров.
Освен покрай нашия блок, дупки дебнат и в горната част на улицата, чак до фирма „Вектор“, отбелязва и друг съсед Иван Христов. През годините от серия разкопки и преминаване на тежки машини заради близки строежи улицата улегна и сега прилича на канал, възмущава се той. И обръща внимание, че преди години били правени кърпежи, но те издържали само един месец и каверните отново се отворили.  
Преди около 3 месеца домоуправителите на входовете в блок 1 решили да се жалват в Общината и да настояват за ремонт на улицата. Здравко Иванов, който е член на управата на вход Б, лично депозирал жалбата. Казва обаче, че до днес няма никакъв отговор.
Освен че тази улица обслужва целия ни квартал, тя е важна, защото на нея се намира и спортната площадка на детско-юношеската школа на „Левски 2000“, отбелязва Здравко Иванов, който е член на УС на клуба.
Хората са възмутени, че Общината не обръща внимание на проблема им, макар че и те като другите русенци са нейни данъкоплатци. Но се надяват, че когато проблемът им получи гласност, местната власт ще помисли и за тях.