Такси удари 67-годишен велосипедист днес малко предиобед на ул.“Тулча“, близо до Покрития пазар. Марин Р. се прибирал от покупки в „Пени маркет“, носел си на колелото торбичката с току-що купените провизии. И най-вероятно е опитал да завие наляво към блоковете, когато е бил ударен от автомобила. Колелото на човека отхвръкнало чак на другото платно, прелитайки през зелената разделителна ивица по средата на двупосочната улица. Той самият паднал, а около главата му бързо започнала да се образува локва кръв.
Час по-късно тази локва все още можеше да се види на платното, както и счупените очила на възрастния мъж, шапката, покупките и огънатото колело. Таксиметровият шофьор се обясняваше с полицаите, които бяха отцепили движението по едното платно, за да се запазят следите на местопроизшествието. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват.
Самият пострадал е откаран незабавно в болница. От Спешна помощ казаха, че човекът е бил в съзнание, когато са го взели, но е получил политравма. Настанен е в приемно отделение. Следобед от болницата уточниха, че човекът е имал комоцио и контузия на главата, но вече е стабилен, контактен и вън от опасност.